4 knep som sikrer betaling og redusert utestående fordringer

Hvordan få raskere betaling og mindre fordringerFremhev dine vilkår tydelig på fakturaen. En rekke selskaper har lange avtaler som inneholder mange ulike vilkår. Kundene leser veldig sjeldent all denne informasjonen. Mange eksperter anbefaler bedrifter å fremheve sine vilkår klart og tydelig, i skrift og på forsiden av fakturaen. Hvis du vil ha betaling i løpet av 7 dager, så be da om betaling i løpet av 7 dager.

Begynn å sende renter hvis fakturaen ikke betales innen dine vilkår. Du kan også nevne at kunden din er nødt til å betale eventuelle avgifter, inkludert advokathonorarer, hvis fakturaen ikke er betalt. Fremhev alt dette tydelig på forsiden av fakturaen. Forebyggende tiltak som disse vil i noen tilfeller eliminere kundefordringer helt. Når du skal sette opp slike vilkår, er det viktig å gjøre det slik at du ikke får en sær stemme.

Ha et standardsystem for oppfølging. Hvis kunden ikke betaler, så ha klart et system på plass som følger opp kundene dine, slik som Hokas har. Det er mange selskap som har litt system på plass, men for å administrere dine kundefordringer på den mest effektive måten, er det best å ha et standardsystem for hele selskapet. Ekspertene foreslår at du sender fakturaen på e-post 7 dager før den skal betales, og deretter den dagen fakturaen skal betales. Til slutt følger du opp med en e-post 3 dager før betalingen forfaller. Dette kan virke litt overdrevent, men klienten din vil på grunn av dette se på deg som en seriøs samarbeidspartner. Hvis du bare følger det første tipset over, så vil dette i seg selv vise at du er seriøs i forhold til betaling.

Hvis du skal sende en renter, så send dette den dagen fakturaen forfaller, så må en følge opp planen etter det. Sørg for at alle i bedriften vet hva dette systemet er, og sørg også for at de holder seg til dette systemet.

Vær proaktiv. Hvis du sier at du har et system på plass, så har vi i Vantage Port et spørsmål til deg. Er det noen som handler og utfører? Vet alle i bedriften din hva systemet er, og gjør ansatte det som står i systemet? Vantage Port sitt forslag, er å ta frem telefonen denne dagen og ringe. La en person i teamet ditt være dedikert til å følge opp på betalinger. Få han eller hun til å ringe den dagen fakturaen forfaller. Når du vil ha betaling raskt, er det ingenting som slår oppfølging via telefon.

Automatiser og dokumenter. Ha en god programvare som kan automatisere og dokumentere alle innfordringer. Det spiller ingen rolle hvilket programvare det er så lenge det automatiserer hele prosessen. Det bør også være lett å dokumentere dine fakturaer, e-post, brev og notater på hver kunde. Ha et automatisk e-postsystem satt opp til å automatisk sende påminnelser til dine kunder for utestående innfordringer. Ha dedikerte oppfølgingspersoner og gjør grundige notater på hver kontakt med kunden. Disse notatene bør ligge åpent i programvaren, slik at ledergruppen og salgsteamet kan se dette.